Shanghai, 1933

Slagteriet i Shanghai er tegnet af den britiske arkitekt Balfours i 1933 og konstrueret af beton importeret fra England. Bygningens niveauer, ramper og trapper er alle en del af et kompliceret system, der fører kvæg til og fra staldene i bygningens periferi og ind til slagteriet i bygningens midte. Trapper sikrer arbejdernes færdsel adskilt fra dyrene. Temperaturen kan reguleres i den varme sommer i Shanghai, og vinduerne med de filigranagtige betonsprosser vender med vest, den overvejende vindretning i Shanghai, så bygningen konstant udluftes. Bygningens søjler, labyrint og lysets spil gør den meget fascinerende at opholde sig i.


IMG 6452


IMG 6426 - Version 3


IMG_6446


IMG 6442 - Version 2


IMG 6420 - Version 2


IMG 6432 - Version 2


IMG 6431 - Version 2


IMG 6395
© Peter Holm 2017